Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szárnyasok gombával képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Szárnyasok gombával - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Szárnyasok gombával
Keresés
Találatok száma - 7 db
Bakonyi jércecombok

Bakonyi jércecombok

A megtisztított, megmosott csirkecombokat félbevágjuk. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, zsírját kisütjük. Rátesszük a megtisztított apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Meghintjük az édes-nemes paprikával, és felöntjük egy kis vízzel. Belerakjuk a megsózott csirkecombokat, az áttört fokhagymát. Megmossuk a paprikát, szárát, magos részét eltávolítjuk, és apró kockákra vágva a paradicsommal együtt a csirkéhez adjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk, és a csirkéhez tesszük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk vele a csirkét. Jól kiforraljuk, és tejszínnel dúsítva galuska körettel tálaljuk...

Csirke vadász módra

Csirke vadász módra

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat). Vágjuk le a csirkéről a zsiradékot és az inas részeket. Forrósítsuk fel az olajat egy vastag aljú serpenyőben, és barnítsuk meg a csirkéket adagokban közepes hőmérsékleten. Itassuk fel az olajat papírkendővel, majd tegyük a csirkéket egy tűzálló jénai edénybe. Tegyük a serpenyőbe a fokhagymát, a hagymát és a csiperkét, és közepes hőfokon főzzük 5 percig, illetve amíg megpuhul. Keverjük a csirkéhez a kakukkfűvel és a paradicsommal...

Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve

Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve

A hazai ízvilághoz illeszkedő, laktató, egyszerű étel. Ha kicsit el kíván térni a mindennapi menütől konyhájában, bátran kísérletezzen ezzel a recepttel! A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, feketeborsot, a kevés vizet - hogy ne égjen meg a pirospaprika -, majd a májat is beletesszük. Sok majorannát vágjunk apróra - Miracle Blade III -, szórjuk a májra, majd fedő alatt, kb 10-15 perc alatt pároljuk puhára a májat. Az elkészült májat ledaráljuk, a megmaradt levével összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Most az alaposan megmosott csiperkegombát félbe, vagy negyed cikkekre vágjuk, olaj nélkül egy serpenyőben majorannával grillezzük, majd a ledarált májhoz keverjük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Erdei gombás kacsamell-ragu

Erdei gombás kacsamell-ragu

A kacsáról levágjuk a bőrét, a zsíradékát és utána félujjnyi szeletekre vágjuk. A kacsamellet besózzuk, és enyhén fűszerezzük provence-i fűszerkeverékkel. Fontos hogy csak enyhén, hogy a kacsa íze ne vesszen el. Nagyon kevés olajon sütjük. Nem szúrjuk meg a húst, óvatosan megforgatjuk. Ki-ki kedve szerint sütheti meg a kacsamellet. Közepesen, de aki idegenkedik tőle át is sütheti a húst. A gombákat megmossuk, háromféle gombát használunk ehhez az ételhez. Ha túl drágának ítélik a vargányát, kihagyhatják belőle, de szerintem így az igazi. Cikkekre vágjuk a gombát, a hagymát is felaprítjuk. A hagymát pirítjuk, amikor megpirult akkor hozzáadjuk a gombát is. A gombára kevés sót és durva borsot hintünk. A ragut vörösborral öntjük fel, étkezési keményítővel sűrítjük. Köretnek kelt burgonyafánkot készítünk...

Mandulás csirke gombás vadrizzsel

Mandulás csirke gombás vadrizzsel

Fektesd a bacon-szeleteket egy közepes tál aljára. Helyezd rá a csirkemell darabokat (a vastagabbakat vágd ketté széltében, hogy átsüljenek), enyhén sózd, borsozd. Szórd köré a durvára vágott mandulát, nem diétázóknak feltétlenül tegyél mellé aszalt szilvát is. Borítsd be a tejföllel elkevert reszelt sajttal. Süsd közepes hőfokon kb. fél órát. Ha a sajt nem barnult meg, grillezd meg picit a tetejét. A körethez a gombát vágd apróra, a hagymát még apróbbra, és kevés olajon hirtelen süsd össze őket. A vadrizst főzd meg sós, gyömbéres vízben, csöpögtesd le, majd keverd össze a gombával...

Pulyka melle jóasszony módra

Pulyka melle jóasszony módra

A pulykamellet szalonnával megtűzdeljük, és egy nagy serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, leöntjük forró zsírral, és a sütőben szép világosra sütjük. Félidőben mellé tesszük a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, így sütjük a pulykát puhára. Ezután a húst kiemeljük a serpenyőből (a gomba benne marad), és elkészítjük a mártást. A pecsenye zsírját leöntjük, csak az alján hagyunk benne egy kevés levet. Hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet és feleresztjük a húslevessel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és jól összekeverjük. A pulyka mellét lefejtjük a csontról, szépen felszeleteljük, majd a szeleteket visszahelyezzük a csontra, és melléöntjük a tejszínes gombamártást...

Tejszínes gombás csirkemell

Tejszínes gombás csirkemell

A gombát mossuk meg és karikázzuk fel. Vágjuk apróra a hagymát a csirkemellet, pedig csíkokra. Szintén vágjuk apróra a petrezselyemzöldet is. Vajban pirítsuk üvegesre a hagymát. Ha megvan, keverjük bele a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk borsozzuk meg tegyük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és szórjuk meg egy kis borsikafűvel. Folyamatosan kevergetve kb. 4-5 percig, pirítsuk az egészet...

Tuti menü