Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sertés - gombás receptek képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Sertés - gombás receptek - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Sertés - gombás receptek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Szeleteljük fel a húst, majd klopfoljuk ki és sózzuk meg. Mindkét oldalát lisztezzük be és félig süssük meg majd tegyük félre a szeleteket. Ugyanebben az olajban pirítsuk meg félig a hagymát, a paprikát, az apróra vágott szalonnát és a szeletelt gombát. Pár percig fedő alatt pároljuk össze őket. Majd tegyük hozzá az összevágott paradicsomot. Szórjuk meg pirospaprikával. Egy picit sózzuk meg(nem kell nagyon, mert a füstölt szalonna és a hús is sós). Adjunk hozzá 2 dl vizet és tegyük hozzá a korábban félig megsütött hússzeleteket. Fedő alatt pároljuk puhára az egészet. Majd a végén öntsük hozzá a tejfölt. Forraljuk össze az egészet és kész...

Boros-gombás tokány

Boros-gombás tokány

A szalonnát kis kockára vágom, és serpenyőben kiolvasztom. Zsírjában megpirítom a finom kockára vágott gombát meg a felcsíkozott húst, sózom, borsozom, és apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Vizes borral öntözgetve puhára párolom, és tálalás előtt sűrű tejföllel összeforralom. Juhtúrós puliszkával kísérve a legfinomabb!

Füstös sertéscomb nyárson, gombával

Füstös sertéscomb nyárson, gombával

A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, tálba tesszük. 2 vöröshagymát megtisztítunk, felaprítunk. A fokhagymát meghámozzuk, fokhagymaprésen áttörjük. A hozzávalókat, a felaprított hagymát, az oreganót, babérlevelet, az olajat, az édes bort és a citromlevet egy tálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a húsra öntjük. A húst letakarva 2-3 órán keresztül a páclében hagyjuk, időnként átforgatjuk. A maradék hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, a szárát levágjuk, a magházát kiemeljük, és nagyobb kockákra vágjuk. Pár percre forró sós vízbe dobjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és előkészítjük a nyársat. A húsról lecsepegtetjük a páclevet, és a húskockákat a gombafejekkel, a hagymakarikákkal, a paprikakockákkal felváltva a nyársra tűzzük. A nyársakat forró grillrostélyra helyezzük, és páclével megkenegetve, állandó forgatás mellett 20 perc alatt megsütjük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Gombás tartja

Gombás tartja

A tarját serpenyőben forró olajon mindkét oldalán átpirítom. A tepsibe fektetem őket és rálocsolom az olajat, lefedem fedővel vagy alufóliával. 170 fokos sütőbe helyezem, egy órán keresztül sütöm. A hagymát és a pórét felkarikázom, a gombát felszeletelem. A vajat felhevítem, és a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a gombát és azzal is párolom még pár percet. A tarjáról a keletkezett levet leöntöm, lekanalazom a zsírt a léről, visszalocsolom a húsra. A hússzeleteket megsózom, lestyánnal, oregánoval, borssal fűszerezem, ráteszem a hagymás gombát, lefedem, és visszatolom a sütőbe. Még félórát sütöm, míg a hús omlós puha lesz....

Gyors, egyszerű, gombás tokány

Gyors, egyszerű, gombás tokány

Ez a recept jellegzetes dobjunk össze gyorsan valamit, nem baj ha finom étel. Nagy teret enged a főzőcskéző fantáziájának, hiszen az itt leírtaktól szinte mindenben el lehet térni, a hűtő tartalmától függően. Disznó helyett készülhet csirke vagy pulyka husából, gomba helyett kerülhet bele zöldborsó, zöldbab, vagy aminek épp szezonja van. Tulajdonképp csak a módszer az érdekes, amivel könnyen biztos eredményre juthatunk...A húst vágjuk a rostjaira merőlegesen szeletekre, majd 3-4 cm hosszú, ceruzányi csíkokra. A gombát töröljük tisztára konyhai papírtörlővel, ha nagyon földes, gyorsan öblítsük le, hogy minél kevesebb vizet szívhasson be. Ne hámozzuk meg, teljesen fölösleges! Törjük ki a szárakat, vágjuk szeletekre és megfőzve turmixoljuk össze gombkrém levesnek, A kalapokat vágjuk szeletekre. Ha van egy keménytojás szeletelőnk, azzal gyorsan, tudunk gyönyörű, egyenletes szeleteket gyártani. A hagymát a csúcsától a talpáig vágjuk ketté, fektessük a lapjára és szeleteljük félkör alakú szeletekre (félfőre). A paprikát és a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. Ha mindezzel megvagyunk, kezdhetünk főzni...

Hirdetés
Magyaros gombás húsgombóc

Magyaros gombás húsgombóc

A húst alaposan megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, kockákra vágjuk, és apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A gomba szárát letörjük, a kalapjáról lehúzzuk a héját, a szárát megtisztítva apróra vágjuk és a húshoz keverjük. A héjától megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a konyhakész, fokhagymaprésen áttört fokhagymával együtt a darált húshoz keverjük. A száráról lecsipkedett petrezselymet megmossuk, felaprózzuk, és a húshoz keverjük. Beletesszük a tojást, a pirospaprikát, sóval ízesítjük, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Bevizezzük a kezünket, és a masszából kanálnyi gombócokat formálunk, a két kezünk között kissé ellapítjuk. Olajjal megkent forró sütőlapon, vagy serpenyőben hevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Frissen készített nyári salátával kínáljuk...

Párolt csülök gombával

Párolt csülök gombával

A letisztított, besózott csülköt kuktába, betétre rakjuk, és aláöntünk 3 dl vizet. Lezárva, a forrástól számított 45 percig pároljuk. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, a megmosott zöldpaprikákat kicsumázzuk és felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot is karikákra vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a finomra aprított vörös-hagymát, megsózzuk, majd a gombaszeleteket beletéve, fedő alatt, gyakran megkeverve puhára pároljuk, illetve zsírjára sütjük. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a pirospaprikát. Egy nagyobb tepsibe karikázzuk a főtt burgonyát, közé keverjük a paradicsomszeleteket, és megsózzuk. Ezt beborítjuk a zöldpaprikával, amire rákenjük a gombát. A csülökléből néhány evőkanálnyit rálocsolunk, majd a tepsit betoljuk az előmelegített forró sütőbe, és 20 percig erős lángon sütjük...

Szűzérmék rókagomba raguval

Szűzérmék rókagomba raguval

Egy szűzpecsenyéről (kb. 40 dkg) lefejtettem a hártyáját és 2-3 cm vastag szeletekre vágtam. A gombát finomszőrű kefével leporoltam, amelyik nagyon sáros volt leöblítettem. Egy kis fej hagymát finomra vágva kevés olajon megpároltam. Rádobtam a gombát és nagy lángon pirítani kezdtem. Pár ágacska kakukkfűről lehúztam a levélkéket és némi frissen darált bors mellett a gombára szórtam. 5 perc alatt elfőtte a levét és a gomba meg is puhult. Másik serpenyőt alaposan felforrósítva kevés olajon pirosra sütöttem a szűzérmék egyik oldalát. megfordítottam és amíg azon is pirult, megsóztam és daráltam rá egy kis borsot. Összesen 5 percet sült a két oldalán. Aki éhesebb volt, kaphatott hozzá hagymásan főtt kölest. Hárman jól laktunk belőle...

Töltött gomba spárgával és göngyölt szűzérmével

Töltött gomba spárgával és göngyölt szűzérmével

Padlizsánt beteszem a sütőbe, mintha padlizsánkrémet készítenék. A cukkini, a karfiolt és a sárgarépát megpárolom. A padlizsán belsejét és a megpárolt zöldségeket összeturmixolom, sózom, borsozom. Ezzel töltöm meg a gombát, sajtot teszek a tetejére, és olívaolajos teflonos sütőben grillezem kb. 15 percet. A spárgát megfőzőm kb. 10 perc alatt...

Tuti menü