Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sertés - gombás receptek képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Sertés - gombás receptek - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Sertés - gombás receptek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Szeleteljük fel a húst, majd klopfoljuk ki és sózzuk meg. Mindkét oldalát lisztezzük be és félig süssük meg majd tegyük félre a szeleteket. Ugyanebben az olajban pirítsuk meg félig a hagymát, a paprikát, az apróra vágott szalonnát és a szeletelt gombát. Pár percig fedő alatt pároljuk össze őket. Majd tegyük hozzá az összevágott paradicsomot. Szórjuk meg pirospaprikával. Egy picit sózzuk meg(nem kell nagyon, mert a füstölt szalonna és a hús is sós). Adjunk hozzá 2 dl vizet és tegyük hozzá a korábban félig megsütött hússzeleteket. Fedő alatt pároljuk puhára az egészet. Majd a végén öntsük hozzá a tejfölt. Forraljuk össze az egészet és kész...

Boros-gombás tokány

Boros-gombás tokány

A szalonnát kis kockára vágom, és serpenyőben kiolvasztom. Zsírjában megpirítom a finom kockára vágott gombát meg a felcsíkozott húst, sózom, borsozom, és apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Vizes borral öntözgetve puhára párolom, és tálalás előtt sűrű tejföllel összeforralom. Juhtúrós puliszkával kísérve a legfinomabb!

Füstös sertéscomb nyárson, gombával

Füstös sertéscomb nyárson, gombával

A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, tálba tesszük. 2 vöröshagymát megtisztítunk, felaprítunk. A fokhagymát meghámozzuk, fokhagymaprésen áttörjük. A hozzávalókat, a felaprított hagymát, az oreganót, babérlevelet, az olajat, az édes bort és a citromlevet egy tálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a húsra öntjük. A húst letakarva 2-3 órán keresztül a páclében hagyjuk, időnként átforgatjuk. A maradék hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, a szárát levágjuk, a magházát kiemeljük, és nagyobb kockákra vágjuk. Pár percre forró sós vízbe dobjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és előkészítjük a nyársat. A húsról lecsepegtetjük a páclevet, és a húskockákat a gombafejekkel, a hagymakarikákkal, a paprikakockákkal felváltva a nyársra tűzzük. A nyársakat forró grillrostélyra helyezzük, és páclével megkenegetve, állandó forgatás mellett 20 perc alatt megsütjük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Gombás tartja

Gombás tartja

A tarját serpenyőben forró olajon mindkét oldalán átpirítom. A tepsibe fektetem őket és rálocsolom az olajat, lefedem fedővel vagy alufóliával. 170 fokos sütőbe helyezem, egy órán keresztül sütöm. A hagymát és a pórét felkarikázom, a gombát felszeletelem. A vajat felhevítem, és a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a gombát és azzal is párolom még pár percet. A tarjáról a keletkezett levet leöntöm, lekanalazom a zsírt a léről, visszalocsolom a húsra. A hússzeleteket megsózom, lestyánnal, oregánoval, borssal fűszerezem, ráteszem a hagymás gombát, lefedem, és visszatolom a sütőbe. Még félórát sütöm, míg a hús omlós puha lesz....

Gyors, egyszerű, gombás tokány

Gyors, egyszerű, gombás tokány

Ez a recept jellegzetes dobjunk össze gyorsan valamit, nem baj ha finom étel. Nagy teret enged a főzőcskéző fantáziájának, hiszen az itt leírtaktól szinte mindenben el lehet térni, a hűtő tartalmától függően. Disznó helyett készülhet csirke vagy pulyka husából, gomba helyett kerülhet bele zöldborsó, zöldbab, vagy aminek épp szezonja van. Tulajdonképp csak a módszer az érdekes, amivel könnyen biztos eredményre juthatunk...A húst vágjuk a rostjaira merőlegesen szeletekre, majd 3-4 cm hosszú, ceruzányi csíkokra. A gombát töröljük tisztára konyhai papírtörlővel, ha nagyon földes, gyorsan öblítsük le, hogy minél kevesebb vizet szívhasson be. Ne hámozzuk meg, teljesen fölösleges! Törjük ki a szárakat, vágjuk szeletekre és megfőzve turmixoljuk össze gombkrém levesnek, A kalapokat vágjuk szeletekre. Ha van egy keménytojás szeletelőnk, azzal gyorsan, tudunk gyönyörű, egyenletes szeleteket gyártani. A hagymát a csúcsától a talpáig vágjuk ketté, fektessük a lapjára és szeleteljük félkör alakú szeletekre (félfőre). A paprikát és a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. Ha mindezzel megvagyunk, kezdhetünk főzni...

Magyaros gombás húsgombóc

Magyaros gombás húsgombóc

A húst alaposan megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, kockákra vágjuk, és apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A gomba szárát letörjük, a kalapjáról lehúzzuk a héját, a szárát megtisztítva apróra vágjuk és a húshoz keverjük. A héjától megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a konyhakész, fokhagymaprésen áttört fokhagymával együtt a darált húshoz keverjük. A száráról lecsipkedett petrezselymet megmossuk, felaprózzuk, és a húshoz keverjük. Beletesszük a tojást, a pirospaprikát, sóval ízesítjük, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Bevizezzük a kezünket, és a masszából kanálnyi gombócokat formálunk, a két kezünk között kissé ellapítjuk. Olajjal megkent forró sütőlapon, vagy serpenyőben hevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Frissen készített nyári salátával kínáljuk...

Szűzérmék rókagomba raguval

Szűzérmék rókagomba raguval

Egy szűzpecsenyéről (kb. 40 dkg) lefejtettem a hártyáját és 2-3 cm vastag szeletekre vágtam. A gombát finomszőrű kefével leporoltam, amelyik nagyon sáros volt leöblítettem. Egy kis fej hagymát finomra vágva kevés olajon megpároltam. Rádobtam a gombát és nagy lángon pirítani kezdtem. Pár ágacska kakukkfűről lehúztam a levélkéket és némi frissen darált bors mellett a gombára szórtam. 5 perc alatt elfőtte a levét és a gomba meg is puhult. Másik serpenyőt alaposan felforrósítva kevés olajon pirosra sütöttem a szűzérmék egyik oldalát. megfordítottam és amíg azon is pirult, megsóztam és daráltam rá egy kis borsot. Összesen 5 percet sült a két oldalán. Aki éhesebb volt, kaphatott hozzá hagymásan főtt kölest. Hárman jól laktunk belőle...

Töltött gomba spárgával és göngyölt szűzérmével

Töltött gomba spárgával és göngyölt szűzérmével

Padlizsánt beteszem a sütőbe, mintha padlizsánkrémet készítenék. A cukkini, a karfiolt és a sárgarépát megpárolom. A padlizsán belsejét és a megpárolt zöldségeket összeturmixolom, sózom, borsozom. Ezzel töltöm meg a gombát, sajtot teszek a tetejére, és olívaolajos teflonos sütőben grillezem kb. 15 percet. A spárgát megfőzőm kb. 10 perc alatt...

Tuti menü