Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hal - gombás receptek képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Hal - gombás receptek - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Hal - gombás receptek
Keresés
Találatok száma - 2 db
Hal, zöldség és gomba társaságában

Hal, zöldség és gomba társaságában

Szóval ha már be van áztatva a tál, lehet összerakni a puzzlet. A tál fenekébe a fehér hagyma kerül, karikákra vágva szépen fekvőhelyet csinálunk a halnak. Mindezt körbe kirakjuk a fokhagyma szeletekkel, majd belefektetjük a halat a közepébe. A hal egykori gyomra helyére ízlés szerint lehet tenni vajat, sajtot, különböző krémeket. Én egy kevés vajat szoktam tenni, citrom szeleteket, fokhagymát és egy pici kaprot már beszórok ide is. Következőkben a paprikát hosszú, keskeny szeletekre vágom és a hal köré fektetem, szépen körbe. Erre jön rá a félbevágott csiperke, ami fontos, hogy friss legyen. Mindezt beszórom kaporral, kevés só és bors, aztán ráfektetek néhány citromkarikát és már készen is vagyunk...

Halfilé gombás mártással

Halfilé gombás mártással

A halfiléket megmossuk, leszárítjuk, ízlés szerinti szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk, hűtőbe tesszük. A halszeleteket a maradék lisztbe mártjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a halak mindkét oldalát elősütjük, majd lapos, tűzálló tálba tesszük. Visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a konyakkal. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, lefedjük, és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük...

Tuti menü