Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gombás sütemény, desszert képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Gombás sütemény, desszert - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Gombás sütemény, desszert
Keresés
Találatok száma - 6 db
Édes gomba

Édes gomba

A kekszet, a porcukorral, vaníliával, rummal, tejjel, kakaóval összegyúrjuk. Kisebb gombócot formázunk, majd porcukorba mártott teaszűrőbe, belenyomkodjuk, (amit próbáljunk meg egyforma vastagságúra). Minden darabnál porcukrozzuk a formát. Az elkészült csokoládémázzal minden elkészült gombafejet lekenünk, majd száradni félretesszük. Ez idő alatt a szárát készítjük el. A margarint, a porcukrot és a tojássárgát habosra kidolgozzuk, majd a kettétört, vagy vágott babapiskótát összeragasztjuk. A külsejét megkenjük tejjel (ecsettel), majd kókuszban megforgatjuk. A gombafejeket megkenjük a krémmel majd beleillesztjük a szárat...

Gombás muffin

Gombás muffin

A vajat felmelegítettem, a hagymát és a gombát megpároltam rajta, ízesítettem, fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel majd hozzáadtam a diót. Megvártam, míg nagyjából kihűl. Közben a muffin sütőt kivajaztam. Elővettem két nagy tálat. Az egyikben összekevertem az olajat, tejet, tojást. A másikban összekevertem a lisztet, cukrot, sót, sütőport és sajtot. Beleöntöttem a folyékony hozzávalókat, és a gombás keveréket, és gyorsan lazán összekevertem. Szétosztottam a muffin sütőbe, és 200 fokon 25 percig sütöttem. Összekevertem hozzá egy fokhagymás tejfölt, és azzal locsolgatva, mártogatva ettük.

Gombás rácsos

Gombás rácsos

A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a margarint elmorzsoljuk benne. A tojással és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle (nagyjából 60-40% arányban), és letakarva hűtőszekrénybe tesszük, amíg a tölteléke elkészül. A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy széles serpenyőben vagy lábasban a zsírját kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnához adva megfonnyasztjuk. Ha a szalonna nem engedett volna elegendő zsírt, akkor 1-2 evőkanál olajat is öntsünk rá. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymára dobjuk, 6-7 perc alatt megpirítjuk. A finomra aprított petrezselyemmel és egy kevés oreganoval fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, végül belekeverjük az apró kockákra vágott paprikát is. A tűzről lehúzzuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a gombához adjuk. A tojásokat egy kis tálban fölverjük, egy keveset (kb. fél tojásnyit) félreteszünk belőle a tészta lekenéséhez, a többit a gombás masszába dolgozzuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Gombás táska

Gombás táska

A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, félbe, negyedbe vágjuk, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük, mindkettőt aprítógépbe szórjuk, és finomra aprózzuk. A bacont vékony csíkokra szeleteljük, kissé megpirítjuk, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, a paprikakrémet, a fűszerkeveréket, a petrezselymes gombát, aztán fedő nélkül, mérsékelt tűzön 3-4 percig pirítjuk. Teljesen elfőzzük a levét, hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, végül összekeverjük a sajttal, és a tojássárgájával. Két sütőlapot kibélelünk sütőpapírral...

Gombával, csirkemájjal  töltött palacsinta

Gombával, csirkemájjal töltött palacsinta

Szeleteljük fel a meghámozott gombát, kevés vajon pároljuk puhára, ízesítsük sóval, borssal, kevés petrezselyemmel. A maradék vajon pirítsuk meg a tejben leáztatott, lecsepegtetett májat. Keverjük össze a gombával. Öntsük fel a tejjel, tejszínnel, ízesítsük a száraz vermuttal, és addig pároljuk, amíg besűrűsödik. A palacsinták egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd hajtsuk rá a másik felét. Igény szerint sajttal is megszórhatjuk, viszont akkor, sütőbe tolva addig süssük, míg a sajt megolvad. Frissen tálaljuk, zöld színű fűszernövénnyel díszítsük...

Tejfölös gombával töltött cukkinis palacsinta

Tejfölös gombával töltött cukkinis palacsinta

A hámozatlan cukkinit lereszeljük, lesózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet. A lisztből, tojásból, tejből, vízből sűrű palacsintamasszát készítünk, finomra vágott friss bazsalikomleveleket keverünk bele, és hozzáadjuk a cukkinit. A masszából hagyományos méretű palacsintákat sütünk. A felforrósított olajon finomra vágott hagymát és gombát pirítunk, sóval, bazsalikommal és petrezselyemzölddel fűszerezzük, majd lisztszórással sűrítjük, tejföllel dúsítjuk. A gombás tölteléket a palacsintákra adagoljuk, a palacsintákat feltekerjük vagy összehajtogatjuk, és egymás mellé tálra rendezzük...

Tuti menü