Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gomba tésztával képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Gomba tésztával - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Gomba tésztával
Keresés
Találatok száma - 11 db
Aszalt paradicsomos, gombás tészta recept

Aszalt paradicsomos, gombás tészta recept

A hagyományos gombás tejfölös ragut nyugodtan spékeljük meg időnként valami mással, például aszalt paradicsommal. Ettől egy új ízt kap a megszokott étel is. A tésztához tegyük fel forrni a vizet. A zsiradékon kezdjük el dinsztelni az aprított tésztát, majd szedjük rá a megpucolt, és szeletelt gombát is. Ízesítsük sóval, tört színes borssal, friss kakukkfűággal. Kb. 6-7 percet pároljuk, majd öntsük fel az elkevert tejföllel, keverjük át alaposan. Szórjuk rá a keményítőt, majd keverjük át ismét. Közben főzzük ki a tésztát is. Tálaláskor friss snidlinggel szórjuk meg...

Erdei gombaragu zsályás metélttel

Erdei gombaragu zsályás metélttel

Igazi gombakülönlegességekhez jutottam a napokban: róka, érdes tőrű tinórum. Ezeket készítettem el tejszínesen, majd chilis, zsályás metélttel tálaltam. Guszta és ízletes ebéd lett belőle. Tegyünk fel egy lábosban vizet forrni. Az apróra vágott hagymát dinszteljük le a zsiradékon. A gombákat alaposan mossuk át, hogy a föld lejöjjön róluk mindenhol. Lehámozni nem kell őket. Majd vágjuk nagyobb darabokra, és szedjük őket a hagymás zsírra. Ha felforrt a vizünk, akkor tegyük bele a tésztát és főzzük roppanósra. 5-6 percig pirítsuk őket, amíg láthatóan levet nem eresztenek, majd elpárolog ez a lé. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, majd öntsük nyakon vízzel és a keményítővel kikevert tejszínnel. Keverjük át, és forraljuk be...

Fokhagymás-gombás spagetti

Fokhagymás-gombás spagetti

A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprózzuk. Felteszünk forrni 4 liter vizet, majd amikor forr, 1-1 evőkanál sót és olajat adunk hozzá. Megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a gombát, ízlés szerint borsozzuk, majd fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Egy másik edényben felforrósítjuk a vajat/margarint, rádobjuk a zöldborsót, felöntjük a fehérborral, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, összeforrósítjuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Gnocchi vargányagombával és szarvasgombával

Gnocchi vargányagombával és szarvasgombával

A vargányagombás, szarvasgombás gnocchi igazi veronai specialitás amelyet Veronában, Lombardiában járván-kelvén feltétlenül érdemes megkóstolnunk, vagy akár otthon elkészítenünk. Íz és Itália: eredeti olasz ételek, receptek, pestók, spagettik, pennék, rizottók, sütemények, fényképekkel, olasz kultúrával, történelemmel, érdekességekkel fűszerezve mindez egy Olaszországban élő magyar tollából. Ha kíváncsi vagy a medit errán étkezési kultúrára, érdekelnek a gasztronómiai programok, szeretnél Olaszországban egy-két napos főzőtanfolyamon részt venni nyaralás közben, vagy egyszerűen csak azt szeretnéd tudni, hogy milyen ételeket, italokat, borokat, söröket, fagyikat érdemes Olaszországban kipróbálnod, látogass el az Íz és Itália oldalára.

Gombás kocka

Gombás kocka

A tésztát olajos, sós vízben felteszem főni, ressre főzöm, ha kész, leszűröm, kevés vajat keverek hozzá, hogy ne ragadjon össze. A hagymát apróra, a gombát félbe, majd szeletekre vágom. Egy lábasban a libazsíron lepirítom a hagymát, kevés vízzel megpárolom. Hozzáadom a felszeletelt gombát, sózom, borsozom, piros arannyal ízesítem, lassú tűzön összepárolom. Megszórom pirospaprikával, összepirítom, majd hozzáadom a tésztát, jól elkeverve kicsit lesütöm az alját...

Hirdetés
Gombás pirog

Gombás pirog

Gyúrjuk rugalmas tésztát, majd kelesszük duplájára langyos helyen. Ez kb. 1 óra. Borítsuk a tésztát lisztezett deszkára, és nyújtsuk 4-5 mm vastag lappá. Szaggassunk belőle köröket, és töltsük meg a töltelékkel. Hajtsuk félbe, a szélét először kézzel, majd a villa fogaival nyomkodjuk össze alaposan. Kenjük meg tojással, szurkáljuk meg villával, hogy a töltelékben lévő gőz ne a tésztát szakítsa szét. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük szép pirosra. A képen olívaolajon lilahagymával, sóval, borssal, és kakukkfűvel lepirított gomba látható...

Gombás pizza

Gombás pizza

A sütőt 250 °C-ra (légkeveréses sütő 230 °C, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymagerezdeket felszeleteljük. Előkészítjük a gombát, megmossuk, háztartási papírtörlővel megtörölgetjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A goudát lereszeljük, a mozzarellát felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát.Hozzátesszük a gombát és 2 percig megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk...

Gombás, mángoldos lasagne receptje

Gombás, mángoldos lasagne receptje

Mindenféle maradékból készült ez a végeredményében gusztusos, és nagyon ízletes tésztaétel. A töltelékébe került mángold, gomba és füstölt tarja is. A ráadás pedig a besamelben van, amibe maradék, lágy kecskesajtot kevertem...Tegyünk fel másfél liter vizet forrni. A besamelhez a vajat felforrósítjuk, és kicsit lepirítjuk benne a lisztet. De odafigyelve arra, hogy ne kapjon színt a liszt. A tejet folyamatosan adjuk a liszthez, közben egy kézi habverővel megállás nélkül keverjük. Szép folyamatosan beleöntjük az összes tejet és a tejszínt is. Amikor felforrt, és besűrűsödött a krém, belekeverjük a lágy kecskesajtot is. Sóval, tört borssal, és őrölt szerecsendióval ízesítjük...

Gombás-spenótos lasagne

Gombás-spenótos lasagne

Könnyű, mégis tartalmas ebédet készíthetsz a tésztalapokból és a zöldségekből. Az alapanyagokon túl a parmezán és a rozmaring adja a lasagne különleges ízét...A besamelmártáshoz a felhevített vajon világosra pirítjuk a lisztet. Felöntjük a tejjel meg a levessel, hozzáadjuk a babérlevelet meg a rozmaringot, és alacsony hőfokon 5-8 percig főzzük. Közben időnként megkeverjük. A babérlevél és a rozmaring eltávolítása után beleszórjuk a parmezánt, majd sóval, borssal ízesítjük. A spenótot forrásban lévő, sós vízben rövid ideig főzzük, aztán hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A gombát félbevágjuk. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és 1 ek felhevített olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd kivesszük...

Hirdetés
Laskagombás-tejszínes penne

Laskagombás-tejszínes penne

Ez egy egyszerű, de nagyon ízletes, nagyon laktató étel. Ne hagyja ki Ön sem, a csalódás kizárva! A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a penne tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, és rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd rányomjuk a fokhagymát is. A laskagombát alaposan megmossuk, felkockázzuk, és a hagymára tesszük...

Pizza gazdagon gombával

Pizza gazdagon gombával

Vannak dolgok, amiket az ember rózsaszín leányszobájában el sem tud képzelni. Aztán jön az élet, és csak nézünk, hogy mindez velünk történik? Szárított gombával pizzát sütni? Hát, szegény ember vízzel főz, s míg a szerencsések ott lenn dél-nyugaton szedik a vargányát és a rókagombát, nekünk itt Pest környékén csak az aszály jut. De legalább fogynak a szárított gomba készletek, úgysem szoktam gyakran hozzányúlni!...

Tuti menü