Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gomba rizzsel képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Gomba rizzsel - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Gomba rizzsel
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bácskai gombás rizs

Bácskai gombás rizs

Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, s az egészet párold néhány percig. Akkor a leöblített, leszűrt rizst add a zöldséghez, tegyél bele majorannát, sózd, borsozd, öntsd fel 6 dl vízzel és az ételt párold puhára...

Gombás-májas rizottó

Gombás-májas rizottó

Gyors, kiadós, egyszerű, ezerféle módon variálható! Ez egy leegyszerűsített rizottó, amely igazán ízletes, és laktató egyszerre. Ha elkészíti, biztosan nem bánja meg! A rizst alaposan átmossuk. Addig mossuk, míg a víz teljesen tiszta marad rajta, majd 20 percig áztassuk a vízben. A májat forrásban lévő vízbe dobjuk, és 2-3 perc alatt átfőzzük, majd borsónyira kockázzuk. Az olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rányomjuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a rizst, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Innentől fogva kb 20-25 perc alatt közepes hőfokon főzve készül el a rizottó. Hozzáadjuk a zöldborsót és a májat. Felaprítjuk a gombát, és azt is hozzáadjuk...

Olasz gombás rizottó

Olasz gombás rizottó

Tegyük a vajat egy serpenyőbe, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk meg. Tegyük bele a gombát, és alacsony hőmérsékleten pirítsuk 2 percig. Tegyük bele a rizst, keverjük össze, és pirítsuk néhány percig. Adjuk hozzá a bort, paradicsompürét és az erőleves felét. Addig keverjük, amíg felforr. Ezután alacsony hőmérsékleten lassan főzzük kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a maradék erőlevest. Folytassuk a főzést még 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a vajat, és a sajtot, és egy villával keverjük össze...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Rizottó gombával és petrezselyemmel

Rizottó gombával és petrezselyemmel

Olajban és vajban megpároljuk a hagymát, fokhagymát, zellert 15 percig lassú tűzön, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Hozzákeverjük a rizst, a lángot erősebbre állítjuk. Folyamatosan kevergessük, míg a rizs üveges nem lesz, ekkor felengedjük a borral. Folytassuk a kevergetést, míg a bor elfő. Sózzuk meg és kanalanként adagoljuk hozzá a forró alaplét, mindig csak akkor, mikor már a lé beszívódott, a kevergetést egy pillanatra se hagyjuk abba. Amikor a rizs megfőtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt. 2 percig lefedve hagyjuk pihenni.

Sült gombás rizs

Sült gombás rizs

Feltesszük főni a rizst egy mokkáskanál sóval, vízben. A gombát, a tv paprikát és a paradicsomot alapos tisztítás után felkarikázzuk. A paradicsompürét összekeverjük az egyik evőkanál bazsalikommal, egy mokkáskanál sóval, a csemegepaprikával, amerikai chilivel, a fahéjjal és a cukorral. A növényi főzőkrémet összedolgozzuk a rizsliszttel, a másik evőkanál bazsalikommal, a petrezselyemmel, a dióval, a köménymaggal, a kardamommal, borssal. Az olajjal kikenünk egy mélyebb tepsit vagy tűzálló tálat. Miután megfőtt a rizs, alaposan lecsöpögtetjük. Az egyik zacskó rizst a tepsibe terítjük, egy réteg gombát, egy réteg paprikát, egy réteg paradicsomot borítunk rá. A tetejére paradicsomos szószt öntünk. A másik zacskó rizs kerül a tetejére, majd a gomba másik fele, a paprika másik fele és a paradicsom másik fele...

Tuti menü