Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borjú, Marha - gombás receptek képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Borjú, Marha - gombás receptek - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Borjú, Marha - gombás receptek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Bélszínkockák nyárson sütve

Bélszínkockák nyárson sütve

A lehártyázott bélszínt kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, és olajos-mustáros keverékben megforgatjuk. A zöldpaprikából a bélszínhez hasonló nagyságú kockákat vágunk. A konzerv gombafejekről leszűrjük a levet. Az előkészített alapanyagokat - gombával kezdve és befejezve - váltakozva nyársra húzzuk. Körben megsózzuk és meghintjük őrölt borssal. Parázs fölött - gyakran forgatva a nyársat - megsütjük...

Borjú marsala

Borjú marsala

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg a borjúhúst mindkét oldalán olyan puhaságúra, ahogyan szeretjük, majd szedjük ki a serpenyőből. Tegyük bele a vöröshagymát, kevergetve süssük puhára. Adjuk hozzá a gombát, a marsalát és a levest. Kevergessük, amíg a keverék fel nem forr és be nem sűrűsödik. A szószt öntsük rá a borjúhúsra, szórjuk meg metélőhagymával...

Borjúhús Stroganoff módra, vajas-zsályás tésztával

Borjúhús Stroganoff módra, vajas-zsályás tésztával

A tésztát főzzük meg egy lábasban. Időközben melegítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Pároljuk, amíg a hagyma kissé megpirul. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt borjúhúst. Süssük, amíg a hús megpirul, és jól átsül. Adjuk hozzá a gombát, és pároljuk puhára. Öntsük hozzá a vörösbort, és forraljuk fel. Keverjük hozzá a paradicsomkrémet, a tejfölt, a marhahúslevest és a kukoricakeményítőt, majd forraljuk fel. Fedő nélkül főzzük, amíg kissé besűrűsödik...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Erdeigombás borjú

Erdeigombás borjú

Azokban az órákban, amikor nem esik, kimerészkedünk, ha messzebb nem, hát a közeli hegyoldalba,vagy a legelőre, és tíz perc alatt találunk egy jó ebédnek való gombát: pár szem pöfeteget, egy-két tinórút, rókagombát, ilyesmit. Erdei gomba, és vad kakukkfű... Soha nem kell ettől jobb! Kaptunk pár szelet borjúcombot, volt itthon vaj, azon kérgesítettem gyorsan, majd rászórtam a gombaszeleteket, meghintettem egy kanálka liszttel, végül a kakukkfüvet dobtam rá, tekertem hozzá egy kis borsot, majd sóztam. Felöntöttem a tejszínnel...

Vörösborban párolt marha fehérpecsenye

Vörösborban párolt marha fehérpecsenye

Ez egy isteni étel a vöröshús, és a bor szerelmeseinek. Ahogy a színhúst átjárja a vörösbor zamata, az egyszerűen isteni! Köretként pedig grillzöldséget és Grattan burgonyát ajánlunk. A fehérpecsenyét bepácoljuk, vagy ha erre nincs időnk, akkor beborsozzuk, besózzuk. Kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát megsütjük - Ballarini Focus Thermopoint. Pár perc sütés után felöntjük a húsokat vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk őket. Ha a húsok elkészültek, a zöldségkörettel folytatjuk a munkát. A padlizsánt fél cm vastag szeletekre vágjuk. Az apró szemű csiperkegombákat elfelezzük, a padlizsánból és a sárgarépából ferdén vékony, de nagy felületű szeleteket vágunk. A padlizsánszeletek mindkét oldalát olaj nélkül megpirítjuk, majd a gombákkal is ugyanígy teszünk...

Vörösboros marhatokány vargányagombával

Vörösboros marhatokány vargányagombával

Az apróra vágott szalonna zsírján aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a lehártyázott, csíkokra vágott marhát, sóval, borssal és laskára vágott zsályalevéllel fűszerezzük. Ha van, megszórjuk finomra őrölt szárított vargánya porral. Meglocsoljuk vörösborral, és mérsékelt lángon puhára pároljuk. Mielőtt teljesen elkészülne, hozzátesszük a kis kockákra vágott erdei gombát, és együtt készre főzzük...

Vörösboros, gombás borjúragu

Vörösboros, gombás borjúragu

Ismét egy egyszerű recept, a boeuf bourguignon, azaz a vörösboros marharagu egy hétköznapi változata, borjúból. A borjú a jól ismert okok miatt került a marhahús helyére: hamarabb elkészül, ezért általában ez van itthon a mélyhűtőben és én jobban is szeretem. Ez sem egy kifejezetten macerás étel, nagyon finom, házias és laktató...A húst lehártyázom, ha vannak benne lemezek, inas részek, azokat kivágom, majd a maradékot 2 cm kockákra vágom. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom. A gombát megtisztítom (mosni nem szabad!), centis darabokra vágom, a megtisztított répát felkarikázom. A meghámozott zellert 2-3 darabra vágom, így majd ki lehet könnyen halászni belőle a végén (mert én nem szeretem megenni). 4-5 evőkanálnyi olívaolajon a lehető legnagyobb lángon megpirítom a húst, azaz addig sütöm, amíg kis színt nem kap (de még nem ég meg). Ehhez célszerű szélesebb serpenyőt/edényt választani, a húsból kicsorgó lé így könnyen elillan alóla, és nem fő benne a hús. Ha kisebb edényben készítjük, célszerű inkább több részletben sütni a húst. Ha a hús megpirult és már nem csordogál belőle ki több húslé, hozzáadjuk a hagymát és üvegesedésig sütjük vele. Ezt követően megy mellé a répa, zeller, fokhagyma, ezekkel is együtt sütöm egy-két percig, majd hozzáadom a gombát, ezzel is sütöm néhány percet, amíg a gomba el nem kezd levet ereszteni...

Zöldséges gombás apróhús

Zöldséges gombás apróhús

A paradicsomot és a hagymát apróra vágjuk, és a hússal együtt kis lángon 20 percen át főzzük. A paprikát és a cukkinit kockára vágjuk, a gombákat kettévágjuk. A paprikát, a cukkinit, a gombát és a borsót hozzáadjuk a húshoz, majd megsózzuk. A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük és leszűrjük, majd egy tepsi aljára helyezzük. A tésztára rárakjuk a zöldségekkel megpárolt húst, a tetejére pedig rászórjuk a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk...

Tuti menü