Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bogrács, grill - gombás receptek képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Bogrács, grill - gombás receptek - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Bogrács, grill - gombás receptek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Boeuf bourguignon bográcsban

Boeuf bourguignon bográcsban

Ahogy én készítettem: a szürkemarha húst a főzés előtt másfél nappal felaprítottam, mintha pörköltet készítenék, majd annyi vörösbort adtam hozzá, hogy ellepje a húst, s az edényt hűtőszekrénybe tettem. A főzés napján a bográcsba olíva olajat öntöttem, s némi vajat is adtam hozzá, majd beletettem a felaprított sárgarépát, zellerszárat, hagymát, félbevágott fokhagyma fejet, bouquet garnit és az olajban dinszteltem. Amikor elkészült, a húsról leöntöttem a marinálásra használt vörösbort, s a zöldségekhez adtam. A vörösborral felöntött zöldségekhez öntöttem a marhahúslevest is, majd az ételt őrölt feketeborssal fűszereztem, s a zöldségeket (mirepoix) főzni kezdtem (lásd: előző kép). Amíg a zöldség (alap) főtt, szárazra itattam a húsdarabokat, előkészítve a külön történő pörkölésre...Az elkészülte előtti utolsó 60 percében adtam az ételhez a gyöngyhagymát, húsos szalonnát és gombát. Valamennyit előzetesen külön megpirítva. A már említett második bográcsba levés olíva olaj került, erre a húsos szalonna, s hozzá a gyöngyhagyma. A szalonnát megpirítottam, vele együtt a hagymát is, s hozzáadtam a marhához. Olívaolajban és vajban pirítottam meg a gombát (van, aki ilyenkor konyakot is ad a gombához), majd amikor kellőképpen megpirult, ezt is hozzáadtam a marhához...

Grillezett gombás vacsora

Grillezett gombás vacsora

Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, a megmosott gombát kalappal lefelé beletesszük, a paradicsomokat 3 karikára vágjuk, a hagymát félbe és a gomba mellé helyezzük. A gombát és a paradicsomot sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot megszórjuk oreganoval, a gombákba egy-egy kocka sajtot teszünk, kevés olíva olajjal megpermetezzük és előmelegített sütőben megsütjük.

Marhapörkölt gombával bográcsban, kapros galuskával

Marhapörkölt gombával bográcsban, kapros galuskával

A húsról lefejteni a hártyás részt, majd felkockázni. A gombát megtisztítani, majd félbevágni és felszeletelni. A vöröshagymát apró kockákra vágni, majd egy kevés olajon elkezdeni párolni. Párperc után hozzáadni a felszeletelt fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Együtt párolni tovább. Ha már kellően megpárolódott, beletenni a kockára vágott húst és fehéredésig kevergetve együtt párolni. Közben megszórni a pirospaprikával és az ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel, majd felönteni annyi vízzel, hogy ellepje. Kiforralni, majd a tüzet mérsékelve főzni. Ha már félig megpuhult a hús, akkor hozzáadni a felszeletelt gombát és felönteni a borral. Szép lassan tovább főzni. Ha szükséges még utána fűszerezni és a vizet pótolni. Addig főzni még a hús finom omlós lesz és a szaft jól besűrűsödik.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Pácolt gomba nyárson

Pácolt gomba nyárson

Nyárváró ételről van szó, mivel grillezni készítettük először. Annyira finom, hogy akár sütőben is érdemes megsütni, bár azért a grillen összehasonlíthatatlanul jobb lesz, meg különben is, hadd grillezzünk már esőmentesen. Tulajdonképp olyan köretnek szántuk, amit a hús mellett meg lehet sütni, de akár hús nélkül is megállja a helyét. Minimális módosítással húskerülő vendégeinknek is kedvében járhatunk vele...Az olajból, a szójaszósszal és a fűszerekkel keverjünk páclevet, egy jól zárható műanyag dobozban. Tegyük bele a gombát, zárjuk le és többször forgassuk meg, hogy a páclé mindenütt bevonja a gombafejeket. Éjszakán át pácoljuk a hűtőben...

Szalonnába göngyölt máj és gomba

Szalonnába göngyölt máj és gomba

A májat 4 x 5 centis darabokra vágom vagy szedem szét. Borssal, majoránnával megszórom, a tönkjétől megszabadított, közepes nagyságú gombákat (lehet csiperke, rókagomba vagy vargánya) kicsit sózom, kakukkfűvel finoman fűszerezem. Baconszeletekkel betekerem a falatokat, majd fogvájóval átszúrva rögzítem a szalonnacsíkokat. Az így elkészített máj- és gombacsomagokat felváltva húzom a hurkapálcára vagy vékonyabb fémnyársra, és forgatva pirosra sütöm a parázs felett...

Tuti menü