Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bárány - gombás receptek képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Bárány - gombás receptek - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Bárány - gombás receptek
Keresés
Találatok száma - 3 db
Báránycomb csőben sütve gombával

Báránycomb csőben sütve gombával

A lereszelt vöröshagymát kevés olajon világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és erős tűzön állandóan kevergetve megpirítjuk. A húsokat enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és olajban mindkét oldalukat megsütjük. A mártáshoz tíz deka felolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd habverővel folyamatosan verve forró tejet adunk hozzá. Sóval, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és mártás sűrűségűre főzzük. A tejszínben elkeverjük a tojássárgáját, majd a tűzről levett mártáshoz adjuk a reszelt sajt felével együtt. Kivajazott tepsibe rakjuk a kisütött húsokat, mindegyiket megrakjuk pirított gombával, majd Mornay-mártással bevonjuk. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, kis vajdarabkákat teszünk rá, és előmelegített sütőben megsütjük...

Báránymáj tejfölös gombamártással

Báránymáj tejfölös gombamártással

A báránymájat felszeleteljük, gyengén kiveregetjük, porcelánedénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal és 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A hagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, beleforgatjuk a megtisztított, megmosott és cikkekre vágott gombákat, sózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, majd ráöntjük a tejfölből, lisztből és tejből készült habarást, felforraljuk, utánaízesítjük...

Töltött báránycomb narancssalátával

Töltött báránycomb narancssalátával

A húst töltésre előkészítjük: a leeső részeket az áztatott zsemlével ledaráljuk. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt gombát, majd összekeverjük a darált húsos zsemlével, az egész tojásokkal, a sóval, borssal, rozmaringgal és a fokhagymával. Amikor jól összedolgoztuk, az előkészített húsba töltjük. Forró olajjal leöntjük, szeletelt paradicsommal körberakjuk, fehérborral locsolgatva készre sütjük. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk...

Tuti menü