Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gombaleves képes leírás - Gombás receptek.tlap.hu
részletek »

Gombaleves - Gombás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gombas-receptek.tlap.hu » Gombaleves
Keresés
Találatok száma - 6 db
Fokhagymás gombaleves

Fokhagymás gombaleves

A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. Egy fazékban olajat hevítek, majd beledobom az apróra vágott hagymát. Aranysárgára párolom, beleteszem a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket. Megszórom a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntöm 1,2 liternyi vízzel. Beleteszem a leveskockát és kis lángon mintegy 20 percig főzöm. Sózom, borsozom és belekeverem a tejfölt...

Gombakrémleves

Gombakrémleves

Ez egy kiváló krémleves recept. Intenzíven gombás, kellemesen krémes. Próbálja ki Ön is! A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk. A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe. A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk...

Gombával sűrített gombaleves, szezámos galuskával

Gombával sűrített gombaleves, szezámos galuskával

A leöblített gomba szárait törjük ki és vágjuk vastagabb karikákra. A kishibás és a legnagyobb alapokat is szeleteljük hozzá. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük puhára. Botmixerrel turmixoljuk simára, majd öntsük fel egy liter vízzel. Fűszerezzük meg és adjuk hozzá a szeletekre vágott - vagy egyben hagyott apró - gombafejeket. Mintegy 10 perc alatt puhára fő. Közben készítsük el a galuskát. Üssük fel a tojást, verjük össze az olajjal és szórjunk bele a szezámsóból. Annyi liszttel keverjük simára, hogy sűrű tejfölhöz legyen hasonlatos. Mokkáskanállal szaggassuk bele a csendesen gyöngyöző levesbe. Mire a galuskák feljönnek a színére, a gomba is megpuhul és tálalhatjuk is...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Illatos erdei gombaleves

Illatos erdei gombaleves

A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg a víz el nem fő róla. A zöldségeket a vöröshagymával összepirítom, majd fölengedem a zöldségalaplével (vagy vízzel). A gombákat a forrásban lévő levesbe teszem, 10 percet forralom, így a gomba aromái a levesbe kerülnek, de nem főnek szét! Ha elkészült a leves, tálalás előtt szórom bele a petrezselymet, hogy ne szürküljön meg.

Szlovén krumplis gombaleves

Szlovén krumplis gombaleves

A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom. Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet. Tíz perc után beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. Puhára párolom, majd felengedek a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm...

Hirdetés
Vargányaleves

Vargányaleves

A hagymát, fokhagymát felszeletelem és a vajon megdinsztelem. Felöntöm 3 dl vízzel. Beleteszem a darabokra vágott krumplit. Közben a gombát megtisztítom a földes részektől, megmosom. A szivacsos belső részt lehúzom a kalapról, ezt hozzáteszem a leveshez. Beleteszem a fűszereket is. Addig főzöm, míg a krumpli teljesen megpuhul. A gomba többi részét felszeletelem. A levest botmixerrel összeturmixolom krémesre, hozzáadom a tejfölt is. A szeletelt gombát kevés vízben 2-3 percig párolom (nem kell tovább!) egy másik lábasban, majd az összeturmixolt leveshez adom. A sűrűséget tejjel állítom be, egyet rottyantok rajta...

Tuti menü